Fundamenteel of Technische Analyse? Marketgedrag en Sentiment

Markten kennen geen medelijden, al eeuwenlang word er gespeculeerd op koersen, waar kansen liggen zijn opportunisten, maar zoals we weten zijn er vele die het niet redden in het beleggen.

Maar wat is nou de beste analyse? Er zijn handelaren die zweren bij pure technische analyse en kijken naar de prijsstructuur aan de andere kant zijn er beleggers die puur naar fundamenten kijken en het speculeren op de koers gokken vinden.

Een groot geheim van de markt is echter dat de centrale kapitaalstromen en de perceptie van het publiek een grote rol spelen in de richting van een koers, dit omdat onervaren handelaren verkeerd positioneren en hier maken market makers en het grote geld gebruik van.

Als je kijkt naar alle bubbels zie je dit ook terug, telkens is er een te grote hefboom en is er een overwaardering van het onderliggende product zoals we zagen bij de hypotheken, of de internetbubbel daarvoor.

Er is een grote verschuiving echter van de overheid omdat ze weten dat ze gefaald hebben en zullen overheden steeds meer instituten reguleren en wegstappen van de vrije markt ideologie. Er is na de crisis van 2008 een soort verkapt staatskapitalisme ontstaan door de bail-outs, dit hield het systeem echter draaiende en zijn de zwakke landen afgeperst tot het aannemen van de steunpakketten.

Deze factoren maken altijd dat je de markt alleen kan volgen en niet kan beïnvloeden, met zoveel geld op het spel is de markt een plek vol misleiding en zul je moeten graven door de informatie om tot de waarheid te komen, het feit dat je wel bezit is dat markten trends en hype hebben dus jouw taak is het vinden van de volgende trend opzet of de huidige actieve trend. Als je een sterke trend kan vinden in de prijsstructuur met goede fundamenten heb je vaak te maken met een mogelijke sterke winstgevende beweging.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bakkt geeft Futures details vrij, CBOE ETF terugtrekking, Bitcoin test 3-4000 gebied wachtend op Shorts Squeeze

Bitcoin Van Eck ETF, ICE Bakt Beurs, De jacht op manipulatie

CBOE lanceert Bitcoin futures markt